Heidi Bakar

Heidi Bakar

måndag 16 juli 2012

Heidis Müsli

Jag gillar att göra egen müsli. Försöker att göra olika varje gång så man får lite variation. Idag blev det ett recept med grynblandning och mandel. Smidigt, nyttigt och så gott med iskall mjölk!
Håller länge om du förvarar den i glasburk.

1 liter grynblandning- havre, korn, vete, råg
(finns vid havregrynen i butik)
1,5 dl solrosfrön
1 dl linfrö
1 dl hackad mandel
1 dl kokos
1 msk kanel

2 dl vatten
1 msk honung
3 msk neutral olja

torkad frukt

ugn: 250 grader

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Rör ihop vatten, olja och honung.
Blanda ihop allting och låt stå och svälla tills ugnen blivit varm.
Bred ut på en plåt och grädda 20-30 min. Rör om ofta och håll koll så det inte bränns,
Låt stå kvar i plåten till dagen efter innan du lägger det i en burk. -Lätt att det möglar annars.
Müslin blir snäppet godare med torkad frukt i. Russin, tranbär och torkade aprikoser.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar