Heidi Bakar

Heidi Bakar

tisdag 10 juli 2012

Ingefära-rabarber marmelad

Igår hade jag och Tilda en riktig fixar dag i köket. Tilda skulle förbereda en tårta och jag gjorde marmelad och va lite hjälpreda=) mys att fixa och dona tillsammans. Blev så sugen på att baka tårta. Igår gjorde vi en Ahlgrens bilar fluff och en jordgubbsmousse som fyllning. Tror de blir riktigt gott!

De är väldigt enkelt att göra egen marmelad och tyckte de här receptet lät spännande, lite annorlunda.
(enda Kruxet med marmelad är att man ser hur mycket socker de är i) ha ha...

Till två burkar
4 stora rabarberstjälkar
1 tumstor bit färsk Ingefära
0,5 dl vatten
Saft från 1 citron
0,5 vaniljstång
1kg sylt socker

skiva rabarber och Ingefära. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda allt utom sockret i en tjockbottnad kastrull.

koka upp och låt puttra ca 15 min utan lock. Häll i sockret och ge det ett uppkok och låt koka några minuter. Skumma om det behövs.
Låt marmelad svalna en stund.
Ta upp vaniljstången och släng. Blanda i några droppar röd karamellfärg och häll upp i väl rengjorda glasburkar.
(ställ in burkarna i ugnen på 100 grader när du börjar med Marmeladen)
Förvaras svalt!

-för att se om Marmeladen har kokat färdigt kan man ställa in ett litet fat i frysen en stund. Häll upp en liten sked på fatet och dra med skeden i mitten. Om Marmeladen inte flyter ihop igen så är den klar.

väldigt bra present:-)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar