Heidi Bakar

Heidi Bakar

lördag 21 juli 2012

Rabarber-Jordgubbssaft

Idag blev det provsmakning på saften. Tyckte den blev kanon. Den smakar mycket jordgubb men har en eftersmak med rabarber. Den blev inte alls söt vilket jag tycker är gott men gillar du söt saft så ta i 2 dl extra socker.

ca 1 liter saft

400 g rabarber
2 liter jordgubbar
5 dl vatten
4dl socker

Skala och skiva rabarbern tunt. Rensa, skölj och dela jordgubbar.
Koka upp vatten, rabarber o jordgubbar. 
Låt koka ca 10min. (rör inte om då kan den bli grumlig)
Lägg en ren kökshandduk i ett durkslag om du inte har en silduk. Sila saften och låt den stå
och rinna av i 30min.
Koka upp saften och rör ner sockret. Blanda tills allt socker smält.
Häll upp i rena, varma flaskor.
Förvaras i kylskåp. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar