Heidi Bakar

Heidi Bakar

söndag 8 juli 2012

Hönökakor

Taaadaaa, det var Hönökakor jag bakade!! O nu tänker ni väl på de ljusa tjocka halvmånebröden?
-Njaa de här receptet är mycket godare(även om ja måste hållla med om att de köpta höhökakorna är riktigt goda oxå) De här har mer smak, goda kryddor och är bakade med hälften vete -hälften rågmjöl!!

6 bröd
1 msk fänkålsfrön
1 msk anis
2 tsk flingsalt
5 dl mjölk
0,5 dl strösocker
50 g färsk jäst
7 dl rågsikt
7 dl vetemjöl
100 g smör rumsvarmt

Stöt kryddorna i en mortel med flingsaltet.
Värm mjölken med sockret till 37 grader.
Smula jästen i degbunken och häll mjölken över, blanda väl.
Tillsätt kryddor, mjöl och smör.
Låt degen arbetas i ca 10min.
Jäs 1 timma under bakduk. Stöt samman degen efter halva tiden.
Häll upp degen på bakbordet och dela i 6 bitar.
Rulla dem till runda bollar och kavla ut varje bit ca 0,5cm tjock kaka.
Lägg på plåt med bakplåtspapper. Mjöla och nagga dem ordentligt.

Ugnen 250grader
Jäs 40 min.

Grädda kakorna ca 7-8min lätt gyllene. 
Låt dem svalna inlindade i bakduk.
Done!!


Så gott med smör o ost! 
(får inte in bilderna på datorn, uppdaterar imon, natti )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar