Heidi Bakar

Heidi Bakar

onsdag 22 maj 2013

Snabba, goda limpan!

Ibland har man ont om tid och vill ha ett gott bröd. Ja men då passar detta receptet utmärkt. Bara att blanda ihop, ner i en form och grädda. Done!
Eller om man har fil som börjar bli dålig så är det perfekt att baka på, slipper du slänga :P

Bellis hjälpte mig med detta brödet. När hon hör bakmaskinen kommer hon alltid springandes. Men detta rörde vi ihop för hand. Hon är så söt när hon försöker röra om med sina små armar.. Så älskar hon att få hälla i ingredienserna. Hon är så noggrann. Synd bara att hon måste smaka på precis allt!! Men hon lär ju sig i alla fall att mjöl är inte speciellt gott.. hehe..

2 st
4 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
7 dl vetemjöl
2 tsk salt
1 dl solrosfrö
1 dl pumpafrö
1 dl mandel och hasselnötter (eller andra om du så vill!)
1 liter filmjölk
1,5 tsk bikarbonat
2 dl mörk brödsirap

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop alla torra ingredienser och rör sist i fil och sirap.
Häll upp i brödformar och platta ut degen med en blöt hand.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1,5 timme.
Linda in i handduk och låt det gärna ligga framme till dagen efter.
Jag skivade upp mitt bröd idag, två dagar efter bakning och det var fortfarande saftigt.
Lycka till !!



Belle är så glad över sin cykel.

Det är ju dumt att sitta i soffan och kolla på TV, man kan ju missa något.. *blink

Ha en fin dag. Solen börjar kika fram. Härligt.
Är så trött på blöta hundar nu. Fy vad det luktar illa :P


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar