Heidi Bakar

Heidi Bakar

lördag 25 maj 2013

Helg dessert, ljuvlig björnbärparfait

God kväll lördag!! Här hoppades vi på sovmorgon eftersom lillan var uppe till nio igår kväll.. Tjii fick vi. Halv sju var hon vaken och lika pratglad som alltid!!

Den här björnbärsdesserten är så god. Lite syrlig men len och god!!

3 äggvitor
1 dl strösocker
300g frysta björnbär
2 tsk pressad citron
2 dl vispgrädde

Koka upp vatten i en kastrull. Sätt en bunke över med äggvitor och sockret i och vispa kraftigt. Använd en termometer och vispa till smeten är 50-60℃ ta bort bunken och vispa tills den kallnat. Jag satte bunken i ett vattenbad med iskallt vatten så gick det snabbt att kyla ner smeten.

Mixa bären ock Vänd ner dem och citron saften i äggsmeten. Vispa grädden och Vänd i den. Häll upp i em form, plasta in och frys minst fem timmar.
Servera glassen tinad!!!!!!!!!! Så stor skillnad att äta den om den har stått framme ett tag.

Nu ikväll har jag bakat lite=) ska ha lite fika för Bellis imon med några vänner. Självklart misslyckades jag med macarones'en nu när ja ska bjuda. Ååååå typiskt!

Vi har haft en härlig lördag med lite fix och innebandy :P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar