Heidi Bakar

Heidi Bakar

söndag 24 augusti 2014

Goda linfröfrallor

Dessa frallor är det perfekta frukostbrödet enligt mig. Innehåller fibrer tack vare linfrön och tuggmotstånd som ger mättnads känsla! Smidigt att baka är det också. Enda Kruxet att det behöver ett antal timmar på sig.... Men det är värt väntan!

Ca 12 st
25 g jäst
0,5 dl surdeg om man har
6 dl kallt vatten
1 msk strösocker
2 dl linfrön
Ca 14 dl vetemjöl special
1 msk salt

Blanda jäst, surdeg, vatten, sockret och linfrön. Tillsätt mjölet, nästan allt och låt degen arbetas i maskin. Häll i resten av mjölet. Efter fem minuter häller du i saltet. Tillsätt eventuellt mer vatten om degen blir hård. Låt degen knådas i cirka 10 minuter.
Lägg degen i en plastlåda eller en stor bunke. Lägg på lock eller plast. Jäs i rumstemperatur 18-24 timmar.

Utbakning
Sätt ugnen på 250°
Mjöla bordet lite och häll försiktigt ut degen. Vi vill behålla mycket luft i den. Dela på längden och sedan i lagom stora frallbitar. Jag valde att ha dem fyrkantiga men gör dem runda om du vill. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
Låt vila tills ugnen är varm.
Sätt in plåten och spraya med vatten uppe och nere i ugnen. Sänk till 200° och grädda frallorna i 12 -15 minuter.
Låt svalna utan duk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar