Heidi Bakar

Heidi Bakar

måndag 18 augusti 2014

Filodegspaj med köttfärs

Hej hej! Ännu en höstig dag! Usch jag är inte alls på något bra humör idag. Får kämpa för att hålla igen och vara lugn. Är irriterad inombords, ni vet känslan när det bara ligger och trycker på och man måste hålla tillbaka för att inte få något utbrott?
Är trött på att känna mig sjuk, matt och trött. Frusen och orkeslös. Blä för det. Vill ju vara igång som vanligt.

Vissa dagar är Belle rätt seg och kan leka lite själv och titta på tv men idag är givetvis inte en sådan dag. Hon sprudlar av energi och är igång med lekar. Visst det är super härligt det är bara det att min energi inte är på samma nivå..
Hade tur och slapp regn när vi var ute nyss. Lite sol till och med ✹

Igår lagade jag en väldigt enkel och god paj. Hade filodeg över från vårrullarna så tänkte attdet var lika bra att ha det till något. Skulle gjort piroger men om filodegen har torkat och dessutom fastnat så är det nästan omöjligt att få ut bitar så det fick bli en paj.

Ca 5 ark filodeg
Smält smör

400 g köttfärs
1 lök
2 vitlöksklyftor
Örter, oregano, timjan, basilika
Chilipeppar
Salt. O peppar
2 msk tomatpuré
Lite ketchup
2 msk creme fraiche

Sätt ugnen på 200℃
Stek köttfärs med hackad lök och vitlök. Tillsätt rikligt med kryddor och låt de fräsa med. Rör i tomatpuré, ketchup och creme fraiche. Låt puttra några minuter.
Ställ av från plattan.

Lägg ett ark filodeg i en ugnsform, se till att det går över kanten. Gaaah mindre bitar om det är lättare. Pensla med smör och tag en ny bit. Forsätt så tills botten är täckt med 2-3 lager. Häll i köttfärsen och Lägg på ett ark deg, pensla med smör och Lägg på ett till. Smöret blir som lim och fäster ihop bitarna.
In i ugnen i ca 10 min tills pajen är gyllene och frasig!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar