Heidi Bakar

Heidi Bakar

söndag 31 augusti 2014

Dinkelfrallor

God söndag!! Mår ni bra? Här är det redan full fart med tvätt och lek. Belle ska visst utomlands ;-) hon pratat ofta om Turkiet och igår undrade hon varför vi inte kan åka dit igen. Märks att även de små kan uppskatta semester resor. *drömmer tillbaks*

Gjorde goda frallor med dinkel. Långjästa bröd med härligt inkråm.

Ca 12 st
25 g jäst
1 dl surdeg om man har
6 dl kallt vatten
3 msk rapsolja, gärna kallpressad
0,5 msk honung
Ca 14 dl dinkelmjöl, siktat
1 msk salt

Blanda ihop jäst, surdeg, vatten,olja och honung. Tillsätt mjöl och låt degen arbetas i ca 5 min. Tillsätt salt och kör några minuter till.
Smörj en plastlåda eller bunke med olja och Lägg i degen.
Sätt på lock eller plast och ställ i kylskåp över natten.

Dag två
Sätt ugnen på 230°
Mjöla bordet och häll ut degen försiktigt. Dela den på längden och sedan i mindre bitar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt vila en stund.
Sätt in plåten och spruta med vatten uppe och nere och sänk värmen till 200°.
Grädda i cirka 15 min.
Låt svalna på ett galler!

Goda att rosta!!

2 kommentarer:

  1. Hej
    Jag har precis bakat ut en surdegslimpa, receptet tog jag härifrån , det blev jättegott , det med lite durumvete och kummin om man vill plus att det skulle jäsa under natten i kylskåp.Surdegsgrunden gjorde jag med hjälp av en annan sida med rivet äpple , mjöl och vatten.Nåväl , tack för ett bra recept.

    SvaraRadera
  2. Pss har gjort en del surdegsbröd men skulle gärna vilja pröva ett grovt , såg att du hade ett intressant recept , danskt rågbröd med kross mm, vet du om man kan "göra om" en ljus vetedegsgrund så den går att använda till ett mörkt bröd?

    SvaraRadera