Heidi Bakar

Heidi Bakar

lördag 30 augusti 2014

Glutenfri kladdis

Hej och god morgon får jag säga... Tog en tupplur några timmar!! Farmor är här och Bellis är överlycklig. Leker och leker. Stackars farmor kommer vara helt slut sen.. Hi Hi.

Jag bakade en kladdkaka innan. Blev så sugen. Gjorde den på mandelmjöl så den är glutenfri! Är nog första gången jag gjort en för lös kaka.... Annars blir det lätt tvärtom, för torr. Så några minuter till i ugnen nästa gång. Om man inte gillar riktigt lös då, vill säga ;)

Serveras riktigt kall med Vispad grädde.... Mmmm gott!

100 g smör
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
50 g smält mörk choklad
2 ägg
Liten nypa salt
2 dl mandelmjöl

Sätt ugnen på 200° varmluft alt 225° vanlig.

Vispa mjukt smör och socker vitt. Rör i vaniljsocker och kakao. Tillsätt chokladen och äggen, ett i taget. Vänd sist i salt och mjölet.
Bred ut smeten i en form cirka 24 cm i diameter. Grädda i cirka 15-20 min.

God Lördag!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar