Heidi Bakar

Heidi Bakar

söndag 16 februari 2014

Heidis fläskfilé i jordnötssås

Goḱväll! Snart är helgen över...igen. Och ny kula i morgon. Tänkte tipsa om en god fläskfilérätt. Ofta köper vi jordnötssås när vi beställer kinamat och det är ju supergott. Men att det var såhär lätt att göra lika god själv trodde jag inte. Mums vilken middag det blev.



Jordnötssmör innehåller mycket protein och endast druvsocker men är väldigt kaloririkt. 100 g innehåller hela 660 kalorier och du kan tänka att en stadig middag ska innehålla runt 500-600 kalorier, alltså en hel måltid.
Men det är galet gott och det behövs inte mycket för att smaksätta såsen. Yummi..

 jordnötssmör på en rostad
macka är inte heller fy skam :P

4 port

500g fläskfilé
olja
vitlökspulver/ vitlöksklyfta
2,5 dl vatten
2,5 dl grädde
2-3 msk jordnötssmör, gärna med bitar
soya
salt, peppar
maizena+vatten

Putsa filéen och skär i skivor. Bryn dem på hög värme i olja. Krydda med salt/peppar. Låt vitlökspulver eller pressad vitlök fräsa med nån minut. 
Tillsätt vatten och grädde. Låt puttra ca 10 min.
Häll i jordnötssmör, börja med 2 msk och soya. Låt puttra lite till och smaka av.
Krydda och tillsätt ev mer jordnötssmör.
Red av med maizena och vatten. Servera med ris eller ugnsrostade rotfrukter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar