Heidi Bakar

Heidi Bakar

torsdag 27 februari 2014

Goda Tapas & vintips!

Go´kväll! Snart Fredag. Gott! Tiden går verkligen fort. Veckorna svichar förbi och vårtecken dyker upp för varje dag. Härligt det. Nu i veckan bad dagis om en tunnare mössa till Belle...bara det liksom. Att plocka undan vinterkläderna och ta fram lite tunnare. 

Här kommer några smårätter. Plockmat, förrätt, tapas, tilltugg... Passar till mycket.



Baconlindade dadlar

Dadlar
1 paket bacon
tandpetare

Ta ur kärnorna ur dadlarna. Dela baconskivorna på mitten. Linda en skiva runt varje dadel och fäst med tandpetare. Stek i ugnen ca 10 min 020 grader.

Fylld paprika/ peperoni

Paprika, gärna små eller pepperoni
chevre
honung 
pistage eller valnötter

Snitta paprikan och ta ur kärnhuset. Lägg i bitar av osten och ringla över lite honung. Toppa med hackade nötter. Gratinera i ugnen ca 5-10 min 200 grader.

Fyllda champinjoner

färska champinjoner
smaksatt färskost

Drag loss roten på svamparna och fyll med färskost. Gratinera ca 10 min i 200 grader.

Skagenröra

2 dl skalade räkor
1 dl creme fraiche
2 msk majonäs
0,5 hackad rödlök
hackad dill
citronsaft
salt, peppar

Blanda ihop creme fraiche, lök, dill och kryddor. Krama ur vätska ur räkorna och hacka dem grovt. Rör ner precis innan servering. 
Servera med finncrisp, kex eller fyll avokadohalvor. Mums

.

Lägg upp ett fat med färsk frukt, parmaskinka rullar, ägghalvor med lite majonäs, räkor och dill.
Köp några ostar och goda kex och vips så har du en riktig gourmet bricka!


Ett gott bubbelvin till. 


Friskt, sött och väldigt gott! Tips...

Trevlig Middag :P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar