Heidi Bakar

Heidi Bakar

onsdag 15 januari 2014

Sega, spröda mandelflarn

Hej och god kväll! Allt bra? Jag har precis satt in ett testrecept i ugnen.. Så spännande. Det innehåller choklad, så sugen på det idag.. Pms kanske? ;)
Får avslöja resultatet imorgon!
I stället kommer här ett recept på goda mandelflarn som är perfekt precis som dom är eller att ha som tillbehör till desserter. Glass, sorbet eller pannacotta kanske?

Alltid gott med något krispigt till en len dessert. Jag serverade dem till hallonsorbet. De går snabbt i ugnen så passa noga och låt dem bara svalna en liten stund om du vill forma dem till strutar eller lägg dem över ett glas och forma till skålar. 

ca 15 st

1 dl mandelflarn
50 g smör
0,5 dl strösocker
0,5 msk honung
1 msk vetemjöl
0,5 msk mjölk

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och häll i resten av ingredienserna och låt koka på svag värme 1-2 minuter. Klicka ut teskedstora högar glest på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i 6-7 min gyllene i mitten av ugnen. Låt svalna liten stund innan du formar dem... eller låt dem bara som de är. 


Nu ska här provsmakas. Woop woop.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar