God morgon! Härligt med lite nysnö. Lite för lite snö för pulkaåkning så ett lager till hade varit toppen! Lillan är på dagis och jag ska strax börja med naturkunskapen.
Först ett litet tips på god smörkräm som är perfekt till att fodra tårtor med men även till andra bakverk som tex biskvier.
Det gäller bara att vispa, vispa och vispa!
150 g mjukt smör
3 dl florsocker
0,5 dl kokhett vatten
1 msk vaniljsocker
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker till en krämig massa några minuter. Häll i vattnet lite i taget under vispning. Låt krämen vispas i ca 10 min. Den ska vara fluffig och lätt att strycka på. Klart!
Smaksättning:
choklad
2-3 msk kakao
hett vatten
Rör ut kakao i hett vatten och vispa ner i den färdiga smörkrämen.
Likör
3-4 tsk likör (amaretto, baileys, päron)
Rör ner likören i den färdiga smörkrämen
Sylt
Välj din favorit- Jordgubb-, hallon-, blåbär-, drottningssylt
Kaffe
3-4 tsk snabbkaffe
hett vatten
Lös upp kaffet i vattnet och vispa ner i smörkrämen.
Choklad
50 g smält choklad, vit-, mölk-, mörkchoklad
Låt chokladen svalna innan du vispar ner den.
Det går att förvara smörkräm i kylskåp men när du tar fram den och ska använda den behöver du vispa upp den igen med lite kokhett vatten. Först blir den grynig men forsätt vispa och häll i lite vatten i taget. Så får du en jämn och slät kräm.
Går det att frysa biskvier med fluffig smörkräm
SvaraRadera