Heidi Bakar

Heidi Bakar

lördag 25 januari 2014

Kokos och mandelgifflar

Hej lördag! Här kommer ett recept på goda gifflar. Ett gott alternativ till kanelbullen. Jag gjorde hälften med kokos och hälften med mandelfyllning.

Degen
50 g jäst
3 dl mjölk
150 g smör
3/4 dl strösocker
0.5 tsk salt
1 ägg
Ca 11 dl vetemjöl special

Fyllning

Kokos=
50 g smör
0,5 dl riven kokos
1 msk strösocker
Rivet apelsinskal

Mandel=
50 g smör
50 g riven mandelmassa
Kanel

Ägg/mandel/pärlsocker

Smält smöret och häll i mjölken, värm till ljummet. Lös upp jästen med degvätskan i bunken. Tillsätt socker, ägg och salt. Häll i nästan allt mjölet och knåda degen ca tio minuter. Den ska vara lite kladdig men ändå släppa kanterna.
Jäs i 30 minuter.
Förbered fyllningen.

Dela degen i tre bitar. Kavla ut till en cirkel ca 30 cm stor i diameter. Skär i 8 trekanter. Lägg en Klick fyllning på bredaste delen och rulla ihop och Lägg på plåt. Låt jäsa ca 45 min.
Sätt ugnen på 225° varmluft, 250° vanlig

Pensla gifflarna med uppvispat ägg och strö på kokos, mandel eller pärlsocker.
Grädda i 6-8 min.
Låt kallna under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar