Igår gjorde jag ett grovt bröd som endast är sötat med lite honung. Väldigt saftigt och man hinner baka det även i den stressiga vardagen eftersom du inte behöver jäsa degen. När man bakar med solrosfrö kan de bli gröna. Så bli inte rädda när det är grönt i brödet. :P Ser väldigt konstigt ut men absolut inget farligt.
1 bröd
2 dl havregryn
2,5 dl rågsikt
2,5 dl vetemjöl
1 dl solrosfrö
1 dl pumpafrö
2 tsk bikarbonat
2 nypor salt
1 tsk kummin (om du gillar det)
4 dl filmjölk eller yoghurt
1 rivet äpple
3 msk honung
Sätt ugnen på 175 grader "vanlig värme"-
Blanda havregryn, mjölet, fröer och bikarbonat. Mortla kumminen och tillsätt den. <Blanda ihop fil, äpple och honung. Rör ihop med de torra ingredienserna och fördela smeten i en brödform med bakplåtspapper i. Jämna ut och sätt in långt ner i ugnen. Grädda i 50-60 min. Ta en sticka efter 50 min och kolla hur kladdigt brödet är. Det är bra om det är lite kladdigt för det torkar till lite över natten. Mitt tog 55 min i ugnen.
Ta ur brödet från formen och dra bort pappret. Vira in det väl i en bakduk och låt det ligga över natten alt. några timmar på dagen innan du skivar upp det.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar