Heidi Bakar

Heidi Bakar

måndag 9 juni 2014

Vegetarisk Paj med feta och sparris

God tisdag! Ledig torsdag dessutom för mig. Efterlängtat efter sju jobbdagar. Så mysigt att få en lugn morgon hemma. Zebban hade gjort frukost och det är sådan lyx att komma upp till dukat bord.

Vi ska göra oss i ordning för stranden. Idag får hundarna hänga med också. Fast även om det är stekhett skulle Ting aldrig bada. Hi Hi men Nowa kommer bli överlycklig♥

Veggi måndag igår. En Paj i värmen passade bra tyckte jag.

En väldigt god och matig Paj. Helt vegetarisk. Lite annorlunda Pajdeg också med nötter och sojamjöl.

Deg:
1,5 dl grahamsmjöl
0,5 dl sojamjöl
0,5 dl hasselnötsmjöl (Mixa eget)
100 g 2 msk kallt vatten

Mixa ihop mjölet med smör. Tillsätt vattnet sist. Tryck ut degen i en pajform på en gång och låt vilka i kylskåpet en stund.

Fyllning:
1 paprika
6-8 sparris, färsk
1 rödlök
1 näve färsk basilika
150 g Fetaost
2,5 dl grädde
2 ägg
0,5 dl kvarg eller creme fraiche
Salt
Vitpeppar
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet 10 min.
Skiva paprika och lök. Dela sparris i bitar ca 1 cm. Hacka basilika fint.
Fördela paprika, lök, sparris och basilika i pajskalet. Smula Fetaost över. Vispa ihop grädde, ägg, kvarg eller creme fraiche, salt och peppar med en gaffel. Häll över fyllningen. Strö över ost. In i ugnen ca 25 min.

Ha nu en härlig dag!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar