Heidi Bakar

Heidi Bakar

måndag 23 juni 2014

Heidis jordgubbssylt med vanilj

God morgon! Kanske semester och sovmorgon eller igång på jobbet? Hoppas du sovit gott iallafall. Vi hade en liten tjej hos oss så det var väldigt trångt i sängen. Märkligt egentligen, Lillan sover som en stock och jag och Zebban är vakna. Bara hoppas på mer sömn kommande natt!!

Här kommer receptet på sylten. Löjligt lätt att göra men Tänk på att burkarna är riktigt rengjorda. Synd om sylten blir dålig när du gjort den..

2 mindre glasburkar
2 liter jordgubbar
1 msk vatten
0,5 vaniljstång
7 dl strösocker
3 dl syltsocker

Rensa jordgubbarna och dela dem. Lägg i en kastrull. Tillsätt vatten och delad, urskrapad vaniljstång. Koka upp och låt koka i 15 min. Ta bort skummet på ytan då och då. Mosa jordgubbarna mot kanten av kastrullen. Tillsätt sockret och gör ett uppkok. Rör väl och låt sylten svalna något innan du tar upp vaniljstången och häller upp i varma burkar. (ja brukar ha burkarna i ugnen på 100° efter jag diskat dem medan jag kokar sylten)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar