Heidi Bakar

Heidi Bakar

torsdag 19 juni 2014

Laxrullar med örtcreme

Hej och god morgon. Lite grått idag, brukar väl bli ostadigt väder lagom till midsommar. ;-) många semesterfirare idag kan jag tänka mig? Härligt för er :) !!!!

Hittade ett recept på laxrullar som ser jätte smarriga ut. Passar väl bra på buffén?!!
Jag tycker fisk och skaldjur känns fräscht till midsommar. Mums.

0,5 tsk salt
1 msk strösocker
1 krm svartpeppar, nymald
20 g dill, finhackad
1 tsk citronsaft
5 st gelatinblad
5 dl lätt crème fraiche
600 g kallrökt lax, i skivor
2 msk grön örtsenap, eller dijonsenap
1 st plastfilm

Dill,gräslök till garnering

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Lyft upp bladen och smält dem i lite creme fraiche i en kastrull.
2. Lägg över i en skål och rör ner resten av creme fraichen. Blanda ner senap, citronsaft, dill, socker, salt och peppar. Låt blandningen stå kallt i ca 1 timme, så att den nästan stelnar.
3. Lägg laxskivor omlott på plastfilm. Lägg 3 rektanglar, ca 20×35 cm (avser 12st). Bred ut fyllningen och rulla ihop. Låt rullarna stå i kylskåp minst 3 timmar eller till nästa dag innan de skärs upp i ca 3 cm höga stubbar.
4.Garnera med gräslök och dill.

(Recept och bild lånat av alltommat)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar