Heidi Bakar

Heidi Bakar

onsdag 25 juni 2014

Jordgubbssaft med citron och vanilj

Vaknade av klockan i morse, som vanligt men upptäckte att telefonen inte laddat i natt. Panik!!!! He He. Inte haft någon mobil på hela dagen, självklart ingen fara men visst är de ovant att vara utan. Blir sedan lite besviken när man väl får igång den och upptäcker att det inte är 10 missade samtal eller mess.. Hi Hi. Typiskt. ;-)

Lite mer jordgubbs recept. Saft!!! :-) prefekt att ha i kylen och kul och bygga fika gäster på.

En väldigt god saft som är mjuk i smaken. Kokad med citron och vaniljstång. Perfekt att svalka heta sommardagar.

2 mindre flaskor

2 liter jordgubbar
1 vaniljstång
2 citroner, gärna ekologiska
5 dl vatten
4,5 dl strösocker
2 tsk citronsyra

Rensa och dela jordgubbarna. Koka upp dem i vattnet med delad och urskrapad vaniljstång och saft+ skal från citronerna. Koka under lock i 10 min.  Mosa jordgubbarna mot kanten av kastrullen. Sila vätskan ock låt den rinna av. Använd gärna silduk.
Koka upp saften och rör ner sockret och citronsyra. Blanda till allt smält. Häll upp i väl rengjorda, varma glasflaskor.
Förvaras svalt. Späd 1 del saft till 4 delar vatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar