Heidi Bakar

Heidi Bakar

torsdag 12 juni 2014

Glutenfritt "rågbröd "

Hej där ute i solen✹ så härligt,va? :)
Snart freeeeedag också. Gott! Midsommar om en vecka. Galet.

Häromdagen gjorde jag ett så gott bröd. Saftigt och med kryddig smak av spiskummin. Helt glutenfritt så något rågmjöl innehållet det inte trots att det smakar väldigt likt just ett Danskt rågbröd!!

1 bröd

1 msk fiberhusk
2 msk malen spiskummin
1 dl linfrön
1 dl Sesamfrön
1 dl solrosfrön
2,5 dl kokande vatten

2 dl majsmjöl
1 dl bovetemjöl
1 dl pumpakärnor
1 dl rismjöl
2 tsk Bikarbonat
2 tsk salt

25 g jäst
0,5 rivet äpple
1,5 dl filmjölk
1 msk honung
3 msk sirap, mörk

Blanda fiberhusk, linfrön, Sesamfrön, solrosfrön och spiskummin med vattnet och låt svälla 5 min.

Blanda mjölsorterna, pumpakärnor, bakpappret och salt för sig. Rör ner i skållningen. Tillsätt jäst, äpple, fil, honung och sirap. Blanda väl. Smörj en form och häll i degen. Låt jäsa i 30 min.
Sätt ugnen på 250° i god tid med en plåt längst ner.

Sätt in brödet och häll kallt vatten på plåten i ugnen, några matskedar.
Sänk till 200° och Grädda i ca 50 min. Linda in brödet i en bakduk och låt det svalna.

Ät och njut!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar