Jag gillar att testa nya recept. Och kände att klassisk knäck med hackad mandel var tråkigt så nu gjorde jag ett försök med vaniljstång i. Blev så gott=)
Och eftersom detta är en liten sats gick det så sjukt snabbt att koka den. Tog max 5 min så va beredd.
Jag föredrar att göra en mindre sats för den kokar färdigt snabbt och man hinner skeda upp smeten i alla formar innan den stelnat!!!
Så gjorde jag två omgångar istället, behövs inte diska kastrullen mellan.
Smidigt!!
1 dl grädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
0,5 vaniljstång
Förbered ett fat med knäckformar. Ta lite olja på fatet så välter inte formarna lika lätt.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda ihop alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Även vaniljstången ska koka med!
Låt smeten koka kraftigt under lock till 130 grader.
Skeda eller häll upp smeten i knäckformar.
Förvaras i kyl, går jätte bra att frysa dem !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar