Heidi Bakar

Heidi Bakar

lördag 29 december 2012

Förrätter!

Ja här kommer mina tips på goda förrätter som alla klarar av att göra och som går att förbereda innan.. det mesta i alla fall !!

En soppa är alltid gott, gör mindre portioner om det är förrätt
Den här är en av mina favoriter
Istället för bacon kan man smula ner ädelost!


Eller en kall förrätt
Toastskagen en klassiker
4portioner

2 msk majonäs
3 msk gräddfil
100g skalade räkor
2 msk hackad rödlök
2 msk dill
4 ljusa brödskivor
smör

dill, citron och stenbitsrom till garnering

Hacka räkorna och krama ut vätska. Blanda ihop gräddfil, majonäs, rödlök, dill och salta och peppra.
Räkorna ska blandas i precis innan servering annars finns risken att röran blir lös av vätskan från räkorna. Skär bort kanterna från brödskivorna.
Hetta upp en stekpanna och stek bröden i smör till de är gyllenbruna.
Lägg en generös klick med röra på varje bröd och dekorera med dill, citron och stenbitsrom.



Eller riktig Lyx
Gratinerad hummer
2 portioner
1 stor hummer färdigkokt
1 finhackad scharlottenlök
ca ½-2 msk persilja
1 msk mjöl
ca 2 dl Grädde
1-2 tsk hummerfond
Vitpeppar
1 vitlöksklyfta, pressad
Västerbottenost

Dela hummerna med ett snitt från huvud till stjärt.
Ta ur kött och rom och lägg i en skål.
Skölj skalen och lägg dem sedan i en ugnsfast form.

Smält smör i en stekpanna, häll i löken och persiljan och låt fräsa en stund.
Tillsätt mjölet och rör om.
Häll i grädden, hummerfond, vitpeppar och vitlöken.
Låt koka på svag värme en stund.
Rör ner hummerköttet och rommen och fördela röran i hummerskalen.
Strö över rikligt med Västerbottenost.
In i ugnen på 225 grader i ca 10 min (till de fått fin färg).



ÅÅ så jag längtar till Nyårsafton nu.
Det enda som jag ogillar är alla nyårsraketer. Visst det kan gå runt 12slaget men idag har det redan börjat att skjutas och Nowa är jätte stressad. Otäckt att gå ut med henne nu för kommer det 1 smäll så har jag ingen chans att hålla henne+ att det är isgata ute nu.  Varför kan inte folk respektera att det bara är tillåtet på Nyårsafton att smälla.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar