(eller hur, Malin?) Så det måste testas tänkte jag..
Känns som fler och fler börjar tröttna på traditionella lussekatter så jag gör nästan hela degen med fyllning och kanske 5 st lussekatter.
En fyllning med vanilj och en med vitchoklad. Jag hade oxå mandelmassa i båda för jag tycker det är så himla gott ihop med saffran men det är ju en smaksak så uteslut det om du vill !
Jag gjorde den här degen fast 1 halv sats. Blev ca 30 bullar
Fyllning 1:
50 g smör
30 g vitchoklad
50 g mandelmassa
Använd rumsvarmt smör så det är lätt att bre ut. (kör de några sek i micron annars)
>Kavla ut halva degen och bred ut smör över hela.
Riv chokladen och mandelmassa och strö detta över degen.
Rulla ihop och kubba i bitar och lägg i bullformar.
Jäs i ca 45-60 min
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och flagad mandel.
grädda 7-10min 225 grader.
Fyllning 2:
50 g smör
50 g mandelmassa
3 tsk vaniljsocker
Kavla ut degen och bred ut smöret över hela.
Riv mandelmassa och strö över den. Toppa sist med att strö över vaniljsocker.
Rulla ihop och kubba i bitar och lägg i bullformar.
Jäs och grädda som fyllning 1.
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar