Heidi Bakar

Heidi Bakar

lördag 1 december 2012

Nougatgodis

Det här är min favorit bland julgodis. Mörkchoklad, nougat och mandel. Mums.
I mozartkulor är det mandelmassa men i de här använder jag rostad mandel i stället. Gillar när det är lite krispigt ;0)

ca 20 st
250 g nougat
200g mörk choklad
25 mandlar

Sätt ugnen på 250 grader.
Lägg mandeln på en plåt.
Rosta dem i ugnen ca 10 min. Passa så de inte blir brända.
Låt de kallna.
(annars smälter nougaten)
Dela nougaten i ca 20 bitar.
Tryck in en mandel i varje nougatbit och forma dem släta i handen.
Smält chokladen, tillsätt lite olja i om den är för tjock.
Doppa nougatkulorna i chokladen.
Pynta dem om du vill med lite strössel eller hackad mandel.
Förvaras i kyl.


Testade Dumle, pepparkaka för första gången.
Tyckte de va riktigt goda men samtidigt kan jag bli lite trött på att
allt ska vara "jul-pimpat"
Va tycker ni?
-Vill ni ha jul på allt..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar