Heidi Bakar

Heidi Bakar

tisdag 29 oktober 2013

Halloween tips!

God dagens läsare. Vad mysigt med allahelgona i helgen! Röd dag på fredag är ju aldrig fel. I och för sig hade jag behövt plugga men mysigt att få vara med Belle hela dagen också.

Jag har tänkt att baka något med just halloweentema. Måste passa på =)
Blir nog några cupcakes och kanske någon bakelse :P Måste bara ha några att bjuda. Haha.
Brukar lösa sig! *blink*

Idag är det sista hundkursen. Usch det känns tråkigt. Är så trevligt och roligt att träffa gruppen varje tisdag och träna tillsammans och sen gå in och fika och ha teori. Alltid mycket skratt så jag åker alltid därifrån med en skön känsla i kroppen.
Men hoppas att vårens kurser startar tidigt så det inte blir ett alltför långt uppehåll.

Här har ni lite baknings inspiration till helgens Alla helgons. Buuuuuh.

 Dessa Cupcakes spindlar är så fina tycker jag.
Baka valfri cupcakes. Kavla ut svart marsipan och tryck ut cirklar efter muffinsformens storlek. Lägg på. Stick hål för benen och rulla ut 8 ben av marsipan.
Gör ögon av vit och svart marsipan och sätt dit. Done!




3 st ägg
1,5 dl strösocker
0,75 dl potatismjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver

Fyllning

2 dl körsbärsmarmelad
200 g hallon
3 dl vispgrädde

garnering

600 g marsipan
1 tsk mörk choklad, smält
1 msk florsocker

Tillagning

1. Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i äggpöset. Häll smeten i en långpanna klädd invändigt med bakplåtspapper.
2. Grädda kakan mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort det papper kakan gräddats på. Bre på körsbärsmarmeladen och rulla ihop från långsidan. Låt kakan kallna.
3. Skär rulltårtan i ca 3 cm höga ?stubbar?. Ställ dem på kant och fördela hallonen ovanpå. Vispa grädden till fast skum och bre den över rulltårtsbitarna. Forma till runda toppar.
4. Kavla ut marsipanen och skär ut rundlar, ca 15 cm i diameter. Täck bakelserna med marsipan. Klipp ett hål som mun och spritsa på ögon av smält choklad. Pudra över florsocker och servera.

(recept lånat av alltommat.)


Ingredienser
0.75 dl strösocker
1 dl florsocker
1 tsk vaniljextrakt
2 st stora ägg (1 ägg + 1 äggula. Spara den överblivna vitan till att pensla kakorna)
115 g rumstempererat smör
4.5 dl mjöl
1-2 tsk kakao att borsta kakorna med
25-30 st skållade mandlar, delade på mitten (på längden) 

 
1. Blanda strösocker, florsocker, vaniljextrakt, det hela ägget samt äggulan i en stor skål. Blanda väl.
2. Rör i det mjuka smöret. Tillsätt mjöl och rör till en jämn deg. Knåda degen lätt, slå in i plastfolie och lägg in i kylen cirka 1 timme.
3. Värm ugnen till 175 grader. 
4. Ta en liten bit deg och rulla ut små "fingrar" av degen. Gör dem långa och smala som häxfingrar. 
5. Nyp till dem här och där så att de blir lite ojämna och gör skåror i dem med en kniv.
6. Lägg kakorna på ett bakplåtspapper och pensla med äggvita. Tryck i en halv mandel på toppen av varje kaka (mandeln ska föreställa nageln). 
7. Ställ in plåten med kakor 10 minuter i kylen.
8. Grädda ungefär 10-12 minuter eller tills de är något gyllenbruna. Låt svalna.
9. Måla smördegsfingrarna med en pensel och kakao

 Spökmaränger 
  100 g äggvita (cirka 3 stora äggvitor)
0.5 msk citronsaft
1 dl strösocker
1.5 dl florsocker
Svart pastafärg eller svart strössel(eller mörk choklad, smält)


Gör så här

1. Värm ugnen till 100 grader.
2. Vispa äggvitan i en ren och torr skål. När äggvitorna börjar skumma, tillsätt sockret lite i taget.
3. Vispa tills marängsmeten är tjock och vit, du ska kunna hålla skålen uppochner utan att den glider ut.
4. Sikta ner florsockret i marängsmeten och rör sedan försiktigt med en slickepott.
5. Spritsa eller klicka ut spöken på ett bakplåtspapper och grädda i cirka 50-70 minuter beroende på storlek.
6. Använd en tandpetare för att göra "ögon" med svart pastafärg i marängerna
 
Kan du göra en läskig maräng suisse ;=)
(recept och bilder lånat av recept.nu)
 
Låt dig inspireras. 




 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar