Heidi Bakar

Heidi Bakar

lördag 26 april 2014

Godaste marinaden till kyckling

Grillsäsongen är igång! Eller hur? Är nog många grillar som kommer glöda idag. Härligt och det blir ju så god doft ute från alla grillar. Mums. Får se om vi också plockar upp grillen ur källaren. Passade på att handla hem lite grillkött häromdagen. 



Min favorit att grilla är kyckling och fläskfilé. Blir så bra lite knaprig yta och god smak av kolet. Fisk kan jag tycka blir nästan bättre i stekpanna eftersom man ofta har det i folie på grillen och då får man ingen grillyta på det. Den här marinaden är grym till just kyckling. Både kryddig och lite söt. 

Uteslut hickory om du inte hittar det, är en rökarom och jag gör oftast utan det.

1 dl olivolja
2 msk japansk soya
1 dl mango chutney
4 tsk chilikrydda
1 tsk pepparmix, svart-,vit-, rosé- och grönpeppar (mortla dem om du använder hela korn)
2 krm hickory (liquid smoke)

Blanda ihop alla ingredienser och lägg i kycklingbitar. Låt gärna dra några timmar i kylen. 


(lånad bild av google)

Ha nu en underbar Lördag!
kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar