Man kan använda tacokrydda men om man har mycket olika kryddburkar hemma så finns det ingen anledning att köpa färdig tacokrydda. Det är bara att krydda själv. Mina mått är på ett ungefär så häng inte upp er för mycket vid måttet. Ta lite på känn och våga krydda ordentligt!
1 paket torsk eller sejfilé
0,5 citron
1 morot
1 paprika
1 gul eller röd lök
1 vitlöksklyfta
olivolja
1 tsk paprikakrydda
0,5 tsk spiskummin
1 tsk oregano
1 tsk basilika
cayennepeppar
ingefära
salt
svartpeppar -rikligt
0,5 tsk chilipulver
OM du ska använda tacokryddmix hoppar du över det jag skrivit i rött
och tar 1 påse tacokrydda
2 dl vispgrädde
3 dl mjölk
2 msk maizena+ vatten
ketchup
1 paket mozzarella eller 1-2 dl riven ost
Lägg fisken i en ugnsform och salta den.
Sätt ugnen på 200grader
Riv morot och fördela den över fisken.
Pressa citronen över morot o fisken.
Hacka lök, paprika och vitlök.
Hetta upp en kastrull med olivolja och stek löken, paprika och vitlök nån minut,
Tillsätt kryddorna och ev mer olja.
Låt allt fräsa några minuter.
Det är nu kryddorna blommar ut och ger smak.
Häll i grädde och mjölk och låt koka upp.
Red av med maizena utrört i lite vatten.
Häll i en skvätt ketchup och smaka av.
Krydda vid behov.
Häll såsen över fisken.
Strö över osten.
In i ugnen i ca 25min.
Väldigt gott med ris o ärtor.
Mumma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar