Den var verkligen supergod, jag hade nog velat ha lite mer citron smak så nästa gång tar jag lite mer citronskal i. Grundreceptet är på 1 citron skal+saft men de är en smaksak =)
Väldigt gott med vaniljglass.
150g smör
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron (helst ekologisk)
1,5 dl vetemjöl
smör+kokos till formen
Sätt ugnen på 150grader.
Smöra en form 24cm diameter och häll i kokos.
Smält smöret o ställ åt sidan så de svalnar.
Vispa ägg, socker o vaniljsocker fluffigt.
Tvätta citronen med diskmedel o varmt vatten om de inte är en ekologisk.
(citroner är väldigt besprutade så viktigt att tvätta den eftersom vi använder skalet i kakan)
Riv skalet från citronen, ej det vita. -Då kan de bli beskt.
Pressa ur saften.
Blanda ner saft+skal under vispning.
Sänk hastigheten till lägsta o vispa ner mjöl+smöret.
Häll upp i formen o grädda ca 35 min. i mitten av ugnen.
Done!
Mums.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar