8-10 små bröd
3 g färsk jäst (ja vet galet lite) !
3 dl kallt vatten
3 dl vetemjöl special
2 dl rågmjöl
1 dl solroskärnor
2 msk linfrö
1 dl russin
(om man har en petig kille som jag har som inte gillar russin men man själv vill ha det i
-Tryck i dem i bullarna på plåten dagen efter ist)
1-1,5 tsk salt
På kvällen:
Rör ut jästen i vattnet och rör sen ner resten av ingredienserna.
Blanda väl och plasta in bunken.
Jäs tills nästa dag.
Degen ska vara lös.
Dag 2:
Sätt en plåt längst ner i ugnen och en i mitten. Sätt ugnen på 275 grader.
Lägg ett bakplåtspapper på en bricka el skärbräde.
Klicka ut degen med sked till små bröd.
(om du ska ha russin i några tryck i det nu)
Strö pålite rågmjöl och låt jäsa under bakduk 30-40min.
Låt pappret med bröden glida in på plåten i ugnen.
Lägg några isbitar på plåten längst ner och sänk värmen till 250 grader.
Grädda dem ca 20-25 min tills de fått fin färg!!
Ta ut dem och låt dem svalna på galler.
Gör en dubbelsats om du ändå är igång.
Bara att frysa in dem.
Låter som "enklare bröd"?! Kanonbra bok, särskilt när man som jag inte har en assistent... :)
SvaraRadera