Heidi Bakar

Heidi Bakar

tisdag 18 juni 2013

Mjölkchokladkaka med nougat


Go´kväll. Allt väl i sommarvärmen? Aaa underbart ju. Bara att njuta.
Är de stress inför midsommar? Ja tycker det är en mysig dag. Inte så stora krav. Trevligt sällskap kommer man långt med =)

Bakade en chokladkaka förra veckan med ett nougattäcke på. Mums! Lätt och snabb att göra och perfekt att ha i frysen till oväntade fikagäster :P


200 g smör
200g mjölkchoklad
1,5 dl strösocker
1 dl farinsocker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
100 g nougat
50 g hyvlad mandel

Smält smöret och ta bort kastrullen från plattan. Hacka chokladen och rör ner den i det smälta smöret och rör tills den har smält. Sätt ugnen på 200grader.
Tryck fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant. 24cm i diameter.
Rör i socker, (strö-, farin- och vanilj) och ett ägg i taget. Blanda sist i mjölet.
Häll upp smeten i formen och grädda 15-20min. Den ska vara lite kladdig.
Rosta under tiden mandeln i en torr panna.
Ta ut kakan och hyvla eller skär nougaten runt och lägg ut bitar över kakan. Då smälter den och sen jämnar du bara ut den och strör över mandel.
Låt den stelna i kylen innan du skär den i bitar eller serverar den.
Gott med en klick vispgrädde !


Belle tyckte det var så roligt att få leka på stranden igår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar