Heidi Bakar

Heidi Bakar

tisdag 25 juni 2013

Försvinnande goda chokladbiscotti med mörk&ljuschoklad

Dessa små kakor är väldigt bra till picknick-korgen. Mycket chokladsmak och en uppskattad "gå-bort-present". 
Kul och uppskattat med egna små presenter.
Här tog jag limoncello, kola och biscotti. Inslaget i cellofan!!

30-40st
1,5dl strösocker
1 ägg
drygt 2 dl vetemjöl
2msk kakao
0,5 tsk bakpulver
50 g mörk choklad, hackad
50 g mjölkchoklad, hackad

Sätt ugnen på 175grader.
Vispa socker och ägg poröst.
Vänd i resten av ingredienserna. Ta upp degen på bordet och arbeta den med händerna ca 1 minut. Mjöla också! Rulla ut till 2 längder och lägg dem på plåt med bakpapper.
Grädda i 20-25min. De ska kännas fasta när du tar ut dem.
Sänk värmen till 150grader.

Skiva rullarna i sneda bitar, smidigt med en degskrapa. Och vänd upp dem med snittytan upp på plåten.
Låt de torka i ugnen ca 35 min. Vänd dem gärna efter halva tiden.
Ta ut dem när de känns som skorpor. Förvaras i lufttät burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar