Ja vi kan väl pigga upp med en ljuvlig äppelpaj istället *ler* Så gott och enkelt. Jag gör alltid extra deg. det är ju godast=) Jag gillar inte när degen är för söt, kan lätt bli för sött.
150g smör
3 msk strösocker
3 dl vetemjöl
Nyp ihop ingredienserna till en smuldeg. Arbetas inte!
1 kg äpple, syrliga
farinsocker
smör
kanel
Sätt ugnen på 200 grader-
Låt degen vila i kylen medan du gör i ordning äpplena.
Skala och klyfta äpple och hetta upp en stekpanna.
Lägg i ca 20g smör, ett par matskedar farinsocker och lite kanel.
Rör i äpplena och sänk värmen lite.
Stek dem ca 5 min och rör ofta om.
Ta fram en pajform och häll i äpplena och skrapa i den goda karamellsåsen.
Smula över degen och skjuts in i ugnen- ca 30min.
Servera med mycket, kall vaniljsås.. Ååå så gott!!!!!!!
Blev vår middag i söndags.. Inte dumt alls.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar