Heidi Bakar

Heidi Bakar

torsdag 27 juni 2013

Grov Filmjölkslimpa m. äppelmos

Hallå! Två dagar kvar innan semester.. Hoppas vi får lite sol och varmt :P Ja har varit så sugen på filmjölksbröd. <Så gott! Detta rör du ihop snabbt och bakar direkt utan jäsning!

3 dl fint rågmjöl
3 dl grahamsmjöl
1,5 dl vetemjöl
4 tsk bikarbonat
0,5 dl solrosfrö
0,5 msk brödkrydda
0,5 dl mörk sirap
1 rågad msk äppelmos
3dl filmjölk
1 dl vatten

Sätt ugnen på 175grader.
Blanda ihop de torra ingredienserna först.
Sen sirap, filmjölk, äppelmos o vatten.
(ta vattnet sist, behövs bara om de blir torrt)
Häll upp smeten i en brödform. Direkt in i ugnen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.
Låt kallna inlindad i en handduk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar