Heidi Bakar

Heidi Bakar

torsdag 6 september 2012

Dag 3

Ja i natt sov Bellis väldigt dåligt, blir ofta så när de händer nya saker för henne så både jag och hon var trötta när vi kom till förskolan. Men hon var ivrig in iaf och börja leka med kompisarna.

Sen orkar hon inte riktigt vara där i två timmar så hon blev lika ledsen och trött idag strax innan kl,11.

Häromdagen lagade jag tomatsoppa. Å de är så gott. Speciellt nu när de är lite ruggigt ute. Tre saker som är viktiga för att lyckas med smaken:

1. Fräs kryddorna! Smaken blir så mycket bättre.

2. Ha en skvätt vitt el rött vin i.

3. Glöm inte att ha lite socker i. Det tar bort den sträva smaken.

Till 4 portioner

1 gul lök
1 msk timjan
1 msk basilika
2 msk tomatpuré
En skvätt vin
1 hönsbuljong
1 vitlöksklyfta
2-3 msk socker
2 burkar passerade/ krossade tomater
Vatten
2 lagerblad
2 dl grädde
Salt
Svartpeppar

Hacka löken och bryn den i olja i en kastrull. Tillsätt timjan och basilika och fräs det.
Häll i tomatpuré och fräs även det i nån minut.
Häll i vinet och låt Alkoholen koka bort i några minuter.. Inget lock.
Häll i hackad vitlök, hönsbuljong, lagerblad och tomater och fyll en burk med vatten och häll i.
Låt allt koka under lock i 15-20 min.
Ta bort lagerbladen.
Mixa soppan och höll i grädde, socker, salt, peppar ock koka 5-10 min till.
Smaka av och Tillsätt ev mer salt, socker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar