Heidi Bakar

Heidi Bakar

fredag 20 juli 2012

Kladdkaksmuffins med Dumle

Kladdkaka är alltid gott, funkar till det mesta. Så nu när jag har massor av jordgubbar i kylen så tänkte jag,
-Varför inte kladdkaksmuffins med grädde och jordgubbar. Mums.
Och så piffade jag till dom med lite dumlekola på toppen!


16-20 st.
2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0,5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mörk choklad (ja tog 55% men vill du ha starkare smak ta 75%)
8 st dumlekolor

Gillar du mint eller nötter så kan du ta mintchoklad eller nötchoklad och ha i istället för vanlig mörk!

Ugn: 175grader
Vispa ägg+socker riktigt pösigt.
Smält smöret och blanda ner sirap och olja. Blanda ner detta i äggvispet.
Blanda mjöl, bakpulver, salt och kakao. Vände ner det i smeten.
Smält chokladen i micro eller i vattenbad.Vänd ner den i smeten.
Skeda upp i aluminiumformar. Dela dumlekolorna och lägg några bitar på varje form.
Grädda ca 12 min. De ska vara kladdiga inut, passa noga.

Väldigt gott med en klick vispgrädde och jordgubbar!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar