Heidi Bakar

Heidi Bakar

onsdag 11 juli 2012

JordgubbsSaft

Häromdagen så blev de lite saftkokning hemma. Är så enkelt och snabbt att göra egen saft. Många tror nog inte det men ja lovar du kommer bli förvånad om du testar;-)

Till två mindre flaskor

2 liter jordgubbar, färska
5 dl vatten
1 vaniljstång
Saft+ skal från 2 Citroner
4,5 dl strösocker
2 tsk citronsyra

Rensa, skölj och dela jordgubbar. Tvätta citronerna och ta bort skalet med en potatisskalare. Bara det gula.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp vattnet. Tillsätt jordgubbar, citronskal+ saft, vaniljstång och frön. Låt koka under lock ca 10 min.
Mosa jordgubbarna mot kanten på kastrullen. Sila vätskan i en trådmaskig sil och låt rinna av.
Koka upp vätskan och häll i socker och Citronsyra. Rör tills allt socker smält.
Häll upp i rena flaskor, fyll ända upp.
Förvara i kyl och späd efter smak. 1 del saft och 4 delar vatten=)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar