Heidi Bakar

Heidi Bakar

onsdag 6 augusti 2014

Toscarutor i långpanna

Jättegoda toscarutor. Saftig botten med ett knäckigt täcke av knäckig tosca.

Perfekt och göra en hel långpanna, skära i rutor så har du massor av gott fika. Frys in och tag fram till fikasugna gäster!

100 gram  smör
2 dl  mjölk
4 st  ägg
4 dl  socker
6 dl  vetemjöl
1 msk  bakpulver
1 msk  vaniljsocker

Knäcktäcke
150 gram  smör
0,5 dl  socker
1,5 dl  ljus sirap
3 msk  vetemjöl
3 msk  vatten
200 gram  mandel, flagad ( jag tog 150 g mandel och 50 g riven kokos)

Sätt ugnen på 200° varmluft.
Smält smöret och häll i mjölken och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd i smöret, mjölet, bakpulver och vaniljsockret. Häll i en långpanna med bakplåtspapper i botten.
Grädda i ca 10-12 min. Gör under tiden toscan. Höj ugnen till 225°.

Smält smör och Tillsätt allt utan mandeln. Låt sjuda i 5 min, rött om då och då. Tillsätt mandeln.
Häll över botten. In i ugnen ca 5 min tills den är gyllene. Låt svalna innan du skär den i bitar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar