Jättegoda toscarutor. Saftig botten med ett knäckigt täcke av knäckig tosca.
Perfekt och göra en hel långpanna, skära i rutor så har du massor av gott fika. Frys in och tag fram till fikasugna gäster!
100 gram smör
2 dl mjölk
4 st ägg
4 dl socker
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Knäcktäcke
150 gram smör
0,5 dl socker
1,5 dl ljus sirap
3 msk vetemjöl
3 msk vatten
200 gram mandel, flagad ( jag tog 150 g mandel och 50 g riven kokos)
Sätt ugnen på 200° varmluft.
Smält smöret och häll i mjölken och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd i smöret, mjölet, bakpulver och vaniljsockret. Häll i en långpanna med bakplåtspapper i botten.
Grädda i ca 10-12 min. Gör under tiden toscan. Höj ugnen till 225°.
Smält smör och Tillsätt allt utan mandeln. Låt sjuda i 5 min, rött om då och då. Tillsätt mandeln.
Häll över botten. In i ugnen ca 5 min tills den är gyllene. Låt svalna innan du skär den i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar