Heidi Bakar

Heidi Bakar

torsdag 17 juli 2014

Saftigt morotsbröd med yoghurt

Kanske vill du baka ett gott frukostbröd? Detta bröd med morötter och yoghurt är Saftigt och gott. MUMS..

2 runda bröd

50 g jäst
5 dl yoghurt
1 msk honung
(1 tsk kummin, om man vill)
Ca 3 morötter, 300 g
1 tsk salt
1 dl vetekli
Ca 11 dl vetemjöl

Ägg och solrosfrö till topping

Riv morötterna fint. Smula ner jästen i degbunken. Värm försiktigt yoghurt och honung och eventuellt krossad kummin till 37°. Lös upp jästen med yoghurten. Tillsätt morötter och salt. Häll i vetekli och mjöl. Låt degen knådas ca 8 min. Häll på lite mjöl och låt degen jäsa 40 min.

Dela degen i två bitar och forma till runda bröd. Lägg på plåt och Jäs i ca 40 min till. Sätt ugnen på 250° i god tid.

Pensla brödet med uppvispat ägg och strö på solrosfrö. In i ugnen i ca 35 min. Sänk värmen till 200° direkt.
Låt brödet svalna under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar