Heidi Bakar

Heidi Bakar

onsdag 9 juli 2014

Äppelpaj med mandel smuldeg

God morgon!! Ovanligt att säga det först kl nio. Härligt! Bellis vaknade tom sist idag. Vad händer?! ;-)

Igår gjorde jag en äppelpaj. Varit sugen på det länge. Mums vad gott. Gjorde en specialare utan mjöl och socker. Zebban frågade efteråt vag jag har gjort...Hi Hi går inte att lura honom till nyttigt.
Älskar smaken av mandel och kanel. Yummi!!

4 äpplen
Smör
Kanel
Honung

Smuldeg
1 dl mandelmjöl (eller grov mixad mandel)
2 dl havregryn, Välj en Havre för glutenfritt
2 msk honung
100 g smör

Börja med att sätta ugnen på 200° varmluft eller 225° vanlig.
Skala och klyfta äpplen. Stek dem i smör med honung och kanel.
Häll över i en ugnsform.

Mixa ihop mandel, havregryn,honung och smör till en grynig massa. Strö den över äpplena. In i ugnen i ca 25 min.
Servera pajen ljummen med Vispad grädde, vaniljsås röret kesella till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar