Heidi Bakar

Heidi Bakar

måndag 12 augusti 2013

Fantastiskt god Brownie & hallontårta

Hej på er! Hur är det, tillbaka i vardagen? Visst känns det som att sommaren är slut? Mörka kvällar och lite kyligare luft. Inget strandväder direkt- <Nu får man tänka på det positiva med hösten..
Mysiga stickade tröjor, gott the och julen som närmar sig. Kanske känns lite väl långt bort men jag gillar julen. Speciellt nu när <Belle blir större. Kul med luciatåg och lussebak, julklappar och tomtar.

Nä är ju fortfarande augusti och sommar och bärsäsong!! Gott. Gillar verkligen hallon och har nog aldrig hört någon som inte gör det? Ser så fräscht ut också.

Den här kakan bjöd jag på igår. Kommer bli fler gånger också. Kladdig chokladbotten och len hallonmousse över. Gör den gärna dagen innan så står den till sig ordentligt över natten (och du slipper stressa)
Fina hjärtformen..
Brownie
120 g mörk choklad
 100g smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
1,5 msk vaniljsocker
1 nypa salt
1,5 dl vetemjöl
smör och bakplåtspapper till formen.

Sätt ugnen på 175grader.
Bryt chokladen i bitar och lägg den med smöret i en skål över vattenbad. 
Ta bort från värmen och rör i sockret. Sedan ett ägg i taget.
Sist blandar du i vaniljsocker, salt och vetemjöl.
Sätt ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbarkant. Ca 24cm i diameter.
Smörj kanterna med smör.
Häll i smeten och grädda kakan ca 20min. Min var klar efter 17 min så passa noga.
Den ska vara kladdig!!

Låt den svalna en stund.

Hallonmousse
250 g hallon, färska eller tinade frysta
1 dl gelésocker multi
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde

mixa hallonen. Passera dem genom en tät sil och släng bort kärnorna.
Koka upp hallonpurén med sockret+vaniljsocker.
Låt det stå en stund tills det börjar stelna lite men är fortfarande lite rinnigt.
Vispa upp grädden och vänd försiktigt ihop den med hallonen.
Bred ut moussen över browniebotten och sätt plast över. Ställ i kylen minst 3 timmar innan servering.
Garnera med vispgrädde och hallon. MUMS!



Gelé socker är istället för gelantin. Mycket smidigare tycker jag och helt vegetabiliskt. Tummen upp!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar