Jag snålade lite med mascarpone osten så bred på lite extra och var noga med att det täcker ut i kanterna, blir torrt annars. Det är samma deg som man använder till "vanlig" pizza.
Jag gjorde en halv sats och det blev 4 pizzor.
15 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
2 msk olivolja
1 dl durumvete
5,5-6 dl vetemjöl special
Lös jästen med vattnet och häll i resten av ingredienserna. Låt degen arbetas ca 10min så den blir elastisk.
Jäs i ca 45 min.
Fyllning: (räcker till en halv sats pizzadeg)
50 g smör
8 små äpplen
3 msk strösocker
1 msk kanel
1 burk ricottaost, 250g
200g mandelmassa
50 g mandelspån
Sätt ugnen på 250grader.
Skala och klyfta äpplena. Stek dem i smör, socker och kanel några minuter.
Låt svalna.
Kavla ut degen till tunna små pizzor. Bred på ricottaost.Strö över riven mandelmassa.
Fördela äppelklyftorna över.
Toppa med mandelspån.
Grädda ca 5-10min.
Servera med mjuk vaniljglass eller en klick vaniljvisp!
(jag missade detta och det saknades något när vi åt dem märkte vi)
*alltid vi*
Hur mycket kan man älska någon?
Ha nu en fin kväll.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar