Heidi Bakar

Heidi Bakar

fredag 10 maj 2013

Lax med apelsin & rosmarinsås

Fredag, Freeeeedag!! Härligt :)
Många som är lediga? Z jobbar men jag har lillsyrran här som barnhjälp. Så jag har passat på att vila och springa en runda med Ting som sällskap. Så tacksam för min fina familj som alltid hjälper till (L)

Detta laxrecept är en supersnabb rätt och väldigt god. Tyckte det var spännande med apelsin i såsen. Lite annorlunda men det passar väldigt bra ihop med rosmarin.


4 laxfiléer
2 dl cremefraiche
0,5 dl vatten
1 apelsin
salt
peppar
0,5-1 tsk rosmarin

Sätt ugnen på 225 grader--

Lägg filéerna i en ugnsform.
Salta och peppra.
Blanda ihop cremefraiche och vatten.
Tvätta apelsinen noga och riv i skal, nästan allt.
Krossa rosmarinen lite och blanda ner den i cremefraiche-röran.
Bred på röran över laxen.

In i ugnen ca 15min.
Servera med ris eller bulgur. Mums!


Hoppas du får en fin helg. Vi ska fira vår lilla sessa. Tänk 2år!! Galet. Men så mysigt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar