Heidi Bakar

Heidi Bakar

lördag 6 april 2013

Tunnbrödsnittar m. kräftstjärtar

God Lördag! Här hemma är det tyst och lugnt. Lillan är hos mormor och morfar och Z är på grabbkväll med massa sport!! Jag har precis varit ute med hundarna efter lite storstädning och äntligen har jag målat köksstolarna. *tummen upp*
Hällt upp ett glas rött. Gott! Skönt med Lördagskväll.

Dessa goda snittar är perfekt till drinken eller buffén. Byt ut kräftstjärtar mot räkor om du gillar det mer.

Och just med röror så får man "höfta" receptet lite och vill man ha en smalare variant tar du mindre majonäs så smaka av och känn efter vad som saknas...

1 paket tunnbröd
1 burk kräftstjärtar i lake
1 dl cremefraiche
0,5 dl majonäs
1-2 msk riven pepparrot
2 msk dill
1 msk finhackad rödlök
lite pressad citron
salt & peppar

Blanda ihop cremefraiche o majonäs.
Tillsätt pepparrot, dill, lök och citronsaft.
Krama ur kräftstjärtarna ordentligt och hacka dem litegrann.
Blanda ner i röran. Salta o peppra.
SMAKA AV!


Lägg ut några bröd och bred ut röra på. Rulla ihop dem från långsidan.
Lägg dem med skarven neråt.
Ja brukar lägga dem i kylskåpet en stund innan ja skär dem men det är säkert inga problem att dela dem direkt.
Skär dem i sneda bitar.
Done!!

Korvgrillning förra helgen.. 





 Äntligen börjar sanden tina så det går att leka i sandlådan. Härligt tycker Belle.
Oj vilken liten pratkvarn vi har fått det är mening efter mening. Så roligt =)

Nu när man säger till henne om något frågar hon:
-Mamma Aj? (arg)
Nä ja är inte arg..
-Mamma lessen?

Snacka om att man får sitt eko. Vi säger väl ofta så om hon gör något fel att
-Nä nu blir mamma arg om du gör så!

Ja hon är så underbar vårt lilla troll.
Ha nu en bra kväll. Kram!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar