Hoppas ni mår bra? Här har lillan precis lagt sig och lugnet börjar sprida sig här hemma. Skönt. Vilket regn det var imorse.. Hundarna var som två dränkta katter efter promenaden.
Min lilla hundförare...
Jag hade matteprov på morgonen. Det var om geometri.. Svårt var det men tror det gick ganska bra ändå.
Här hemma spelas det hiphop för fullt nu på dagarna. Nobelle har fastnat för en svensk hiphop låt som heter Gungar fram. Och hon kan höra den 10gånger i rad utan problem.. Haha tjatigt.
Så viftar hon med armen och gungar med benen. Så söt!
Bara häng och keps som fattas ;0)
Igår var en skön dag med sol och för en gång skull lite varmare vindar än de isande som varit under vintern =) Fiket i stadsparken hade öppet för första gången för i år. De är ett vårtecken.
Många som köpte glass och njöt av solen.
Jag lagade en fläskfilé rätt med italiensk toutch. :P Väldigt god!
4 portioner
500 g fläskfilé
smör
salt
peppar
1 st mozzarella
1 baslika, färsk i kruka
50 g paranötter el cashewnötter
50 g grillad paprika på burk (eller färsk!)
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
Putsa filén och bryn den i smör. Salta o peppra.
Den ska få fin färg runtom.
Lägg köttet på en skärbräda och spara stekpannan till såsen.
Sätt ugnen på 225 grader. (200 varmluft)
Hacka mozzarellan i små fyrkanter. Plocka bladen av basilikan och hacka dem.
Hacka nötter och paprika-
Blanda ihop allt med salt och peppar i en skål.
Skiva köttet och lägg det omlott i en ugnsform.
Fördela fyllningen ovanpå och se till att det hamnar på köttet.
Ställ in i ugnen i ca 15 min tills köttet är genomstekt och osten har fått fin färg.
(gör såsen under tiden)
Sås:
2 dl vatten
2 dl cremefraiche
1 msk ox- eller kalvfond
1 tsk soya
1 msk maizena
svartpeppar
Häll i vattnet och maizena i stekpannan du stekte köttet i (utan att diska den mellan)
Vispa ut maizena. Rör i resten av ingredienserna och låt såsen puttra tills köttet är färdigt.
Servera med klyftpotatis och sallad!! Mums.
Trevlig kväll!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar