Heidi Bakar

Heidi Bakar

måndag 1 april 2013

Kola-mandelmarängtårta

God fortsättning. Har ni vaknat ännu? Här hemma är det highlife nu. Lillan springer runt med sin dockvagn för fullt.

Igår hade vi lite parmiddag. Så trevligt=) gjorde lite buffé med ägg, kyckling, kex, ost, potatissallad, räkor... Massa gott helt enkelt!!

Till efterrätt gjorde vi en mandeltårta som gick väldigt smidigt och var jätte god.

4 äggvitor
400g mandelmassa

4 äggulor
0,5 dl grädde
0,5 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 msk kakao
150g smör

50g rostade mandelspån

Sätt på ugnen 175 grader
Riv mandelmassa och vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ihop mandelmassan med äggvitan. Bred ur marängen på plåt med bakplåtspapper. Till två bottnar ca 20 cm i diameter.
Grädda i 20 min.

Blanda äggulor, grädde, sirap, socker och kakao i en tjockbottnad kastrull. Sjud under omrörning till krämen tjocknar. Ej koka!!!!!
Ta bort från värmen och häll i snöre smöret, rör till det har smält..
Ställ i vattenbad den kallnar..

Om det är svårt att bort pappret från bottnarna brukar jaggga in dem en stund i frysen, sen är det bara att dra bort pappret.

Lägg en av bottnarna en tallrik. Bred hälften av fyllningen. Lägg andra botten och bred ut resten av kolan.
Toppa med mandelspån.
Klar att serveras!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar