God fortsättning. Har ni vaknat ännu? Här hemma är det highlife nu. Lillan springer runt med sin dockvagn för fullt.
Igår hade vi lite parmiddag. Så trevligt=) gjorde lite buffé med ägg, kyckling, kex, ost, potatissallad, räkor... Massa gott helt enkelt!!
Till efterrätt gjorde vi en mandeltårta som gick väldigt smidigt och var jätte god.
4 äggvitor
400g mandelmassa
4 äggulor
0,5 dl grädde
0,5 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 msk kakao
150g smör
50g rostade mandelspån
Sätt på ugnen 175 grader
Riv mandelmassa och vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ihop mandelmassan med äggvitan. Bred ur marängen på plåt med bakplåtspapper. Till två bottnar ca 20 cm i diameter.
Grädda i 20 min.
Blanda äggulor, grädde, sirap, socker och kakao i en tjockbottnad kastrull. Sjud under omrörning till krämen tjocknar. Ej koka!!!!!
Ta bort från värmen och häll i snöre smöret, rör till det har smält..
Ställ i vattenbad så den kallnar..
Om det är svårt att få bort pappret från bottnarna brukar jag lägga in dem en stund i frysen, sen är det bara att dra bort pappret.
Lägg en av bottnarna på en tallrik. Bred på hälften av fyllningen. Lägg på andra botten och bred ut resten av kolan.
Toppa med mandelspån.
Klar att serveras!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar