1,5 dl strösocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
50g mörk choklad. i bitar
50g vit choklad. i bitar
100g hasselnötter -rostade o skalade
Jag hade inga hasselnötter så tog mandel och cashewnötter. Går lika bra!
Sätt ugnen på 175grader.
Vispa socker och ägget poröst.
Blanda ihop de andra ingredienserna och rör i dessa i äggvispet.
Stjälp upp degen på bordet och knåda den ca 1 min.
Rulla degen till 1 eller 2 längder ca 2,5 cm bred.
Lägg på plåt med bakpapper. De flyter ut litegrann.
Grädda i mitten av ugnen 20-25min.
Ta ut plåten och dela längderna i små bitar, ca 1 cm. Gör dem lite sneda. Lägg ut dem på plåten igen och sänk ugnsvärmen till 150grader.
Ställ in plåten och torka biscotti´n 30-40min. Vänd dem gärna en gång efter halva tiden.
Förvaras helst i glasburk med lock!
Det kan vara lite svårt att dela dem eftersom det är nötter i men var lite försiktig och använd en riktigt vass kniv.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar