Heidi Bakar

Heidi Bakar

tisdag 19 februari 2013

Heidi´s chokladbiscotti

Ja tycker det är gott ibland med något litet till kaffet och då passar en biscotti perfekt! Dessa har mycket chokladsmak och är härligt spröda. Både mörk och vitchoklad i.


1,5 dl strösocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
50g mörk choklad. i bitar
50g vit choklad. i bitar
100g hasselnötter -rostade o skalade

Jag hade inga hasselnötter så tog mandel och cashewnötter. Går lika bra!

Sätt ugnen på 175grader.
Vispa socker och ägget poröst.
Blanda ihop de andra ingredienserna och rör i dessa i äggvispet.
Stjälp upp degen på bordet och knåda den ca 1 min.
Rulla degen till 1 eller 2 längder ca 2,5 cm bred.
Lägg på plåt med bakpapper. De flyter ut litegrann.
Grädda i mitten av ugnen 20-25min.

Ta ut plåten och dela längderna i små bitar, ca 1 cm. Gör dem lite sneda. Lägg ut dem på plåten igen och sänk ugnsvärmen till 150grader.
Ställ in plåten och torka biscotti´n 30-40min. Vänd dem gärna en gång efter halva tiden.
Förvaras helst i glasburk med lock!

Det kan vara lite svårt att dela dem eftersom det är nötter i men var lite försiktig och använd en riktigt vass kniv. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar