Heidi Bakar

Heidi Bakar

söndag 4 november 2012

Trerätter

God Söndag! Mysigt med allahelgona. Var precis på Dunkehallakyrkogård. Så himla fint!
Vi har alltid åkt hela familjen till kyrkogården på allahelgona så långt jag kan minnas så för mig hör det till. Tända ljus och ägna en tanke åt dem vi saknar.


Igår blev det trerätters middag med vänner. Kul att laga mat ihop och lyxa till det med trerätter. Jätte mysigt och trevligt.

Till förrätt hade vi räkcoctail. Välj en god och gärna krispig sallad, avokado, handskalade räkor, rostade pinjenötter och en skätt citron och olivolja. Enkelt och supergott.

Testade ett nytt vin, från Sicilien. Gott.

Huvudrätt så hade vi hasselbackspotatis. Det gör man för sällan, visst? Gör hack i potatisen. Lägg dem i en oljad plåt. Pensla över smält smör och häll på lite ströbröd - baka i ugnen 40-60min. Pensla gärna en gång under bakningen med smält smör.

Fylld Lövbiff. Dela köttbitarna på mitten om de är väldigt stora. Bre ett lager med färskost vitlök/örter, lägg en skiva rökt skinka och en skiva mozzarella. Lägg ihop köttet 2 och 2.
Panera i mjöl, uppvispat ägg och ströbröd. (i den ordningen) Stek hastigt på varje sida i het panna.

Till dessert blev det en ljuvlig kolapaj med det receptet kommer en annan dag ;)


Bellis nya min när man tar kort med blixten. Haha.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar