Heidi Bakar

Heidi Bakar

måndag 8 september 2014

Surdegsbaguetter på rågsur

Mo Hej hej fina du! Allt väl? Snacka om att det kändes som vi slubgades tillbaka till sommaren igår och idag vaknade upp till en höstdag?? Ljuvlig värme igår. Fick rota fram några sommarskor längst in i garderoben. Ville ju passa på en sista gång detta år :-P

Igår åt vi födelsedags middag för farfar 80-år. Stort Grattis och tack för en jätte trevlig middag! ♥
Aldrig varit på Gyllene Uttern innan.oslagbar utsikt. Sååå fint och Jättegod mat.

Bakade Surdegsbaguetter till kräftskivan. Hård skorpa och saftigt inkråm. Använde rågsur, ger en god smak tycker jag.

Dag 1
3, 5 dl vatten
3,5 dl vetemjöl
1 dl rågsurdeg
1,5 dl rågmjöl

Rör ihop alla ingredienser och plasta in bunken. Låt stå i rumstemperatur 8-12 timmar.

Dag 2
Fördegen
3 dl ljummet vatten
15 g jäst
11-12 dl vetemjöl special
1 tsk salt

Blanda ihop allt i degblandaren och låt degen arbeta i 8-10 min. Den ska bli elastisk och släppa kanterna från bunken. Lägg degen i en oljad plastlåda och Jäs i 3-5 timmar.

Sätt ugnen på 275°. Sätt in två plåtar.
Mjöla bordet och häll ut degen försiktigt. Dela den i fyra bitar på längden. Lägg dem på en bricka med bakplåtspapper.
Tag fram tre isbitar när ugnen är varm. Låt brödet glida in på plåten i mitten och kasta isbitar på plåten längst ner. Sänk värmen till 250° och grädda i 10 min, öppna luckan och grädda i 10 min till. Låt svalna på ett galler!

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar