Heidi Bakar

Heidi Bakar

måndag 9 juni 2014

Kladdkaka, nyttig och glutenfri

Hej, hallå där ute i högsommar värmen. Underbara värme och sol. Äntligen kom jag iväg till stranden. Visst, inget dop i sjön kan jag erkänna (badkruka!!) men skönt med lite lek i sanden med Belle och att blunda några minuter utsträckt på en handduk. Imorgon åker vi dit igen B-)

Den här Kladdkakan är grymt god. Söt, kladdig och "chokladig". Utan socker och gluten :-P jaaaa de går baka gott utan!

 

Ingredienser:

3 ägg

10 dadlar

2 dl mandelmjöl

1 dl kokosflingor

5 msk kakao

1/2 dl kokosolja

1 msk honung

1 tsk vaniljpulver

1 tsk bakpulver

En nypa salt

 

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa dadlar och kokos i en matberedare. Häll i mandelmjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver och salt och mixa lite till. Smält kokosoljan och häll ner i smeten tillsammans med honung och ägg. Mixa allt till en jämn smet. Smörj en form med kokosolja och pudra över kokosflingor. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 8 minuter, den ska vara kletig när du tar ut den. Ställ formen i kylen minst en timme innan servering.
Servera med kvarg, grädde eller kokosgrädde.

Mums!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar