Hej, hallå där ute i högsommar värmen. Underbara värme och sol. Äntligen kom jag iväg till stranden. Visst, inget dop i sjön kan jag erkänna (badkruka!!) men skönt med lite lek i sanden med Belle och att blunda några minuter utsträckt på en handduk. Imorgon åker vi dit igen B-)
Den här Kladdkakan är grymt god. Söt, kladdig och "chokladig". Utan socker och gluten :-P jaaaa de går baka gott utan!
Ingredienser:
3 ägg
10 dadlar
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
5 msk kakao
1/2 dl kokosolja
1 msk honung
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
En nypa salt
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa dadlar och kokos i en matberedare. Häll i mandelmjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver och salt och mixa lite till. Smält kokosoljan och häll ner i smeten tillsammans med honung och ägg. Mixa allt till en jämn smet. Smörj en form med kokosolja och pudra över kokosflingor. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 8 minuter, den ska vara kletig när du tar ut den. Ställ formen i kylen minst en timme innan servering.
Servera med kvarg, grädde eller kokosgrädde.
Mums!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar